RAFFAELLO
 
Składniki:

- 2 i 1/2 szkl. mleka słodkiego
- 3 żółtka
- 2 łyżki mąki pszennej
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 cukier waniliowy
- 1 pełna szklanka cukru
- 30 dag masła (osełka)
- 25 dag wiórek kokosu
- 4 duże paczki herbatników
   (np. Leibniz)
- 1 szkl. adwokata lub
   spirytusu do smaku

    
     W 1/2 szklanki mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. 2 szklanki mleka zagotować z cukrem, dodać rozprowadzoną mąkę z żółtkami i ugotować ztego budyń.
    Masło utrzeć  dodając po jednej łyżce ostudzonego budyniu. Na końcu dodać kokos i adwokat (lub spirytus).
      Na desce rozłożyć papier do ciasta i na nic rozłożyć paczkę herbatników. Nałożyć masę i ponownie rozłożyć kolejną paczkę herbatników. Razem mają być 4 warstwy herbatników. Na wierzchu wyłożyć masę i posypać ją kokosem. Wszystko zakryć folią i włożyć do lodówki
Smacznego!